Сирний хліб
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

Сирний хліб

Не поспішайте позбавлятися від злегка засохлого хліба! Хліб є життєво важливим продуктом, а викидати його - у багатьох країнах вважається поганою прикметою. Тим більше в наш складний, пост- і перед- кризовий час, багатьом доводиться згадати дешеві старовинні рецепти і звернутися за допомогою до досвіду наших бабусь. Різноманіття закусок із хліба, продукту, який є в кожному будинку, з часом зростає. Хлібні закуски представлені в широкому асортименті: грінки, сендвічі, бутерброди ... Найчастіше хліб використовується в складі інших закусок в якості другорядного інгредієнта, а в запропонованому рецепті хліб є основою. Сирний хліб - смачна і ароматна закуска, яку приготувати дуже швидко і легко.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 1 шт.
  • Зелень - за смаком
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Твердий сир - 300 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати хліб на квадратики, не дорізаючи до дна, щоб хліб не розсипався.

  • 02

    Сир нарізати тонкими скибочками.

  • 03

    Розкласти скибочки сиру між квадратиками хліба.

  • 04

    Вершкове масло розтопити і перемішати з перцем, зеленню і сіллю.

  • 05

    Полити хліб маслом із зеленню, помістити на деко застелене фольгою і відправити у попередньо розігріту до 170°C духовку.

  • 06

    Запікати, поки хліб добре не підрум'яниться, приблизно 10 хвилин.