Вареники з картоплею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Вареники з картоплею

Вареники - стара добра страва. Ще в стародавні часи наші предки робили їх на свята. І хоч зараз вони вважаються більше повсякденною стравою, але якою смачною і незамінною. Це вам не магазинні вироби з тіста. Домашні вареники - це дуже смачно і ситно. З'ївши кілька таких вареничків, відчуваєш, що вже наївся. Начинка вареників буває дуже різноманітною: від картоплі до вишень. Головне - це додати трохи цукру, якщо ви робите солодкі вареники. А все інше - справа смаку. Вареники - це універсальна страва, на всі випадки життя. Хвалити їх можна довго, легше просто приготувати!

Інгредієнти

  • Картопля - 500 г.
  • Борошно - 500 г.
  • Молоко - 0.5 склянки
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Рослинна олія - 50 мл.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистити, відварити до готовності.

  • 02

    Змішати просіяне з сіллю борошно з яйцями, молоком і 2 ст. л. рослинної олії. Вимісити однорідне тісто, накрити і залишити на 30 хв.

  • 03

    Цибулю очистити і дрібно нарізати. Половину подрібненої цибулі обсмажити в рослинній олії протягом приблизно 6 хв.

  • 04

    Картоплю з вершковим маслом розім'яти в пюре. Додати обсмажену цибулю, посолити, поперчити і перемішати.

  • 05

    Решту цибулі обсмажити в 1 ст. л. вершкового масла протягом 10 хв. Додати цукор і готувати, поки він повністю не розтане. Зняти з вогню, перекласти в миску і залишити в теплому місці.

  • 06

    Тісто розкачати в тонкий пласт. Вирізати з нього кружечки діаметром приблизно 7 см. Розкласти в них начинку, скласти їх навпіл і вологими руками защепити краї.

  • 07

    Викласти вареники в киплячу підсолену воду. Коли вони спливуть, варити ще 3 хв. Готові вареники помістити в миску з карамелізованою цибулею, перемішати і подати до столу. Можна присипати тонко нарізаною зеленою цибулею.